tegel mönster klinkergolv layout

Brick Klinkergolv Installation Tips

Layout

Lim

skärplattor

Putsning

Installera en tegel kakel planlösning beror på klinkergolv layout, limmet och det sätt som du klippa och kakel det. Även en måttligt lätt jobb, måste man vara försiktig med varje steg så att det är minutiöst och estetiskt klar. Här är några tips för ett tillfredsställande sätt slutföra uppgiften

För en estetisk utformning, behöver du noggrann förplanering så att du inte sluta med små plattor pressade i slutet av en vägg eller i ett hörn. Rummen kan ofta vara obekväma former, så plats och forma plattor innan du placerar dem måste övervägas noga och redovisas.

Krita en mittlinje på varje riktning i rummet så att linjerna skär i mitten. Se till att de intressanta centrala linjer bildar en kvadrat. Detta är hur du kan bedöma om det är fyrkantig: Mät 3 fot ned en rad. Mät 4 fot ner den andra linjen. Använda din måttband, anslut änden av båda dessa linjer. Om du får exakt 5 fot, 2 rader är fyrkantiga.

Börja lägga ut dina brickor med erforderlig avståndet mellan dem tills du kommer till slutet av raden (vanligtvis en vägg). Se om du behöver skära en del kakel för att fylla upp en eventuell lucka. Gör samma sak med alla rader. Kom ihåg att linjerna måste vara kvadratisk. Justera plattorna vid behov.

Limmet som du använder beror på materialet i din bräda. Om brädan är plywood, är det rekommenderat att du använder en organisk eller epoxilim. Om golvet är cement eller betong, sedan använda cementbaserad thinset. Eftersom alltför lite lim, eller för mycket lim kan orsaka sina egna speciella problem läsa instruktionerna som medföljer plattorna. Kakel tillverkning kommer ofta rekommendera ett visst märke av lim, och berätta hur mycket att tillämpa och vilken typ av spackel att använda.

Om du har för avsikt att ta bort en stor mängd av kakel, kan användas en bricka kutter. Du gör det kakel, och sedan knäppa den. Men eftersom du är mer sannolikt för avsikt bara att ta bort små mängder, såsom ½ tum, kan du mer framgångsrikt använda en diamant vått eller torrt såg som gör jämna snitt. För de besvärliga snitt, använder en “nipper” verktyg.

Den utmanande aspekten av injektering är att du måste arbeta i små områden utan att bruket att du bara tillämpas på hårdna. För att göra detta, använd en fogmassa svamp med rundade kanter, klämma vattnet som du arbetar. Se till att du pressa ut så mycket som möjligt, eftersom ett överskott av vatten kommer att urholka bruket. Vid behov, praktik innan så att du får bruket väl utfört arbete.