tegel skötsel och underhåll

Rengöring Interiör Tegel

Rengöring en tegelgolv

Tätning en tegelgolv

Rengöring Brick Aminer

ämnen

Tegelstenar är gjorda av lera och andra material som bildas till former och brändes i en ugn för att göra dem starka och hållbara. Rött tegel innehåller stora mängder järn, medan gula tegelstenar innehåller lite järn. Beroende på vilken typ av tegel och vilket syfte den tjänar, det finns olika metoder för att upprätthålla och ta hand om dem.

Interiör tegel kan dammas med en dammsugare damning fäste. Du kan fräscha dem regelbundet med en affären, kommersiell tegel renare.

Tegel golv är mindre vanliga inomhus, även om de kan återfinnas i vissa strukturer. Oftare än inte, kommer du att hitta tegel golv utanför eller i slutna uteplatser. Eftersom utomhus tegel golv är föremål för väder och vind, är det viktigt att rengöra dem regelbundet.

Varning: Vissa tegel rengöringsmedel kan skada vissa typer av tegel. Du bör först spot-testa din renare i en liten tegelsten område innan du rengöra ett större område. Om renare skadar tegel, hålla sig till bara damma eller sopa det.

Tegel kan köpas oförseglade eller förseglas. Om de inte har förseglats, dammsuga dem regelbundet och ibland fuktig mopp dem med vatten för att avlägsna jord. För tyngre jord, kan du ibland använda ett milt rengöringsmedel, skölj väl, och sedan torka för att bibehålla glans.

Om tegel har nyligen installerats och har förseglats, kan det fortfarande vara en vit eller grå damm spåras över dess yta. Detta damm är från bruket som används i installationen av tegel. En murare kan använda saltsyra för att rensa upp golvytor när han avslutar golvet, även om tillåtelse att använda denna typ av renare på tegel bör först erhållas genom tegeltillverkaren för att säkerställa att det inte kommer att skada ytan. Om en murare rengör med saltsyra, se till att de spola området noggrant med vatten när de är klara. Om de inte gör det kommer den saltsyra fortsätta att läcka kalk från bruket, vilket leder till mer vitt damm. Idag är de flesta murare använda kommersiella produkter som är lättare att tvätta bort, men de är också dyrare.

Att täta en tegelgolv, första plats vikta handdukar bredvid mattan områden som gränsar kaklade områden för att absorbera vatten. Sedan, med hjälp av en skurborste eller en stor svamp och diskmedel, skrubba tegel golvytan och skölj med rent vatten. Var noga med att ta bort alla smutsiga tvättvattnet från sprickor. Låt golvet torka ordentligt.

Du kan köpa en tegelsten sealer från en pålitlig hårdvara eller färghandel. Det är vanligtvis säljs i liter, och det är en klar lösning som inte ändrar färg på tegel och injekteringsbruk, det kommer helt enkelt lägga en glans på ytan.

Måla sealer på torr tegel, var noga med att täcka alla sprickor och sprickor i injekteringsbruk. Låt torka och applicera ett andra skikt,. För att bibehålla tätningen, kan du använda ett lager årligen. Förseglaren förhindrar att damm samlas på tegelstenar och injekteringsbruk, och det gör det lätt att med en fuktig mopp. En del människor föredrar att använda ett vax över sealer. Experimentera med ett prov kakel eller en diskret hörn, som vissa vaxer lämnar en randig, oönskad finish.

Tegel eldstäder kan vara lättare att rengöra om du använder en finish av genomträngande sealer som innehåller tung olja. Denna olja är fuktbeständiga och bildar en hård beläggning som kan tvättas med tvål och vatten, Här är några andra enkla metoder för att hålla en tegelsten spis ren, Varning:.. Använd gummihandskar för att skydda händerna från alla slip vid rengöring tegel och se till att inte få någon av lösningarna på några andra ytor, eftersom de kan orsaka missfärgning eller skada. Också hålla dessa städare borta från barn och husdjur, och användning i ett väl ventilerat utrymme.

För att rengöra en tegelsten spis, blanda ett uns av diskmedel och ett uns av bordssalt med tillräckligt varmt vatten för att göra en kräm. Sedan gnugga blandningen i tegel yta med en trasa. Låt det torka i minst 10 minuter och ta sedan bort den med en hård borste.

Nafta kan vara svåra att hitta i butikerna, men det är lätt att hitta på nätet. Rakar en bar av nafta tvål i en behållare och tillsätt 3 liter vatten. Bringa blandningen till en fullständig koka tills tvålen smälter. Låt svalna.

Lägg sedan till en kopp ammoniak och ett pund av pimpsten. Blanda omsorgsfullt.

Borsta blandningen i alla sotiga ytor och låt stå i en timme eller mer. Sedan gnugga bort det med en hård borste. Skölj grime bort med varmt vatten och sedan avsluta med en medellång till starka rengöringsmedel. Skölj igen med varmt vatten.

Denna metod bör endast användas om andra metoder inte fungerar, är som trinatriumfosfat en hård och potentiellt farlig kemikalie att arbeta med. Bär kraftiga gummihandskar och skyddsglasögon vid arbete med denna produkt,. Lös halv kopp trinatriumfosfat i en liter varmt vatten. Med en hård skurborste, skrubba tegel yta. Skölj med rikligt med varmt vatten. Upprepa denna process om sot inte tas bort. Mer trinatrium phiosphate kan läggas till vid behov, upp till en kopp per gallon.

Denna artikel har bidragit delvis av Michigan State University Extension