tillämpa faux stuckatur på dina väggar

För att ge dina väggar en strukturerad, estetiskt intressant utseende, överväga att tillämpa en faux stuckatur yta. Stuck finish är ganska lätt att göra, allt det tar är några mindre kostnader och vissa vinklad fett. Om du har velat renovera väggar eller helt enkelt ge dem en ny färg kan du göra både med inre stuckatur efterbehandling.

Steg 1: Prep arbete

Ställ släppa kläder över alla berörda områden och tejpen fönster, lister, socklar, etc, och någon del av väggar som du inte vill avsluta. Applicera fläck-blockerande primer till hela väggen du håller på att avsluta och låt den torka ordentligt. Normalt bör du låta det torka i minst en dag före målning.

Steg 2: Applicera sand texturerad färg

Med en stor borste, i ett korsmönster, applicera sanden-texturerade färgen till väggen (er) för att ge den slutliga yta en kornig utseende.

Steg 3: Gemensam förening

Fogmassa liknar gips som används för att täta fogar i gips. För detta ändamål, med murverk spackel, applicera fogmassan på väggen med hjälp av “hoppa murslev” -metoden. Detta är ett förfarande där man slumpmässigt textur väggen med spackel genom att hoppa vissa platser, skapa toppar och dalar på väggen. Låt den torka ordentligt innan du fortsätter.

I fall du inte gillar vissa punkter på strukturen, använder spackel för att skrapa bort på fula åsar på väggen. Följ med sandpapper för att jämna ut dina korrigeringar.

Steg 4: Måla basfärgen

Med rollern och tjock cylindrisk fastsättning, måla väggen i sin helhet. På grund av de toppar och dalar färgen kommer att visas mörkare på platser. Detta är okej eftersom det häftar vid faux stuckatur illusion.

Steg 5: Mörkare vägg på platser

Som ett alternativ, kan du ta en något mörkare nyans av färg, blanda det med lite glasyr och tillämpa den på platser med hjälp av bred pensel. Tanken är inte att täcka hela väggen igen, utan att ge intryck av inkonsekvenser i eftersmaken, som sann stuckatur. För bästa resultat, bara markera väggen i vissa områden för att ge den bästa utseende. Låt skikt av färg torka ordentligt.

Steg 6: Täta väggen

Med ett vattenbaserat polyuretan sealer, att belägga hela väggen försegla den upp och skydda den mot fukt.

Steg 7: Städa

Efter allt är torrt, ta bort all tejp från den skyddade gjutning, golvlister, etc, fäll upp trasa och ordentligt ren alla dina borstar.

På bara några steg kan du förvandla en traditionellt målad innervägg i en faux stuckatur mästerverk. Faux färg kräver skicklighet, men inte mycket mer ansträngning än vanlig färg. Du kan också ta snabba kurser på din lokala hem butik, de är oftast erbjuds på kvällarna och är gratis. De kommer att visa dig hur man gör det och ge dig en chans att öva.